تاکید بر ایجاد اشتغال پایدار، بیان تاثیرات اجرای طرح رونق تولید و تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان، اشاره به اِقبال سرمایهگذاران بخش خصوصی به منظور حضور و فعالیت در استان زنجان، تاکید بر توسعه اشتغال به ویژه در دو بخش کشاورزی و خدمات در استان زنجان و اعلام حمایت از اجرای طرح تکاپو در استان زنجان مهمترین موارد مطرح شده از سوی استاندار زنجان در جلسه مشترک ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال استان بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ اسداله درویش امیری ظهر یکشنبه در نشست مشترک ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اشتغال استان که با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، از راهاندازی خانه کارآفرینان در استان زنجان خبر داد و افزود: با این اقدام در آینده نزدیک شاهد ایجاد انگیزه و امید بیشتر در حوزه کارآفرینی و اشتغال در استان خواهیم بود.
وی به افزایش اِقبال در سرمایهگذاران برای حضور و فعالیت در استان زنجان اشاره نمود و گفت: انسجام، وحدت و همدلی میان مردم و مسئولین استان موجب شده تا با نگاه مثبت سرمایهگذاران بخش خصوصی، بر اساس اعلام رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت، استان زنجان از نظر حجم مشارکت و سرمایهگذاری صنعتی رتبه چهارم کشور را کسب نماید.
مدیر عالی استان تصریح نمود: با همت و تلاش همه اقشار مردم، رویکرد توأم با همدلی، همراهی، هماهنگی و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی در استان زنجان، زمینه حضور و فعالیتهای موثر آنان را فراهم نموده است.
استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود اجرای طرح رونق تولید و تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را از اقدامات موثر دولت تدبیر و امید در تثبیت، توسعه و ایجاد اشتغال و رونق بخش تولید دانست و اظهار داشت: طی دو سال اخیر که از اجرای طرح رونق تولید و تشکیل کارگروه در استان می گذرد از مجموع ۱۲۵۰ واحد دارای پروانه بهره برداری در استان زنجان، بیش از ۳۶۱ پرونده در کارگروه تسهیل رسیدگی شده و بیش از ۸۴۰ واحد صنعتی و کشاورزی متقاضی استفاده از تسهیلات طرح رونق تولید در استان زنجان هستند که این وضعیت نشان دهنده میزان نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی به تصمیمات این کارگروههاست.
درویش امیری سهم تسهیلات استان زنجان از محل اجرای طرح رونق تولید در سالجاری را ۴۴۳ میلیاد تومان عنوان نمود و یادآور شد: تاکنون تنها با مشارکت شبکه بانکهای دولتی استان و بدون همراهی بانکهای خصوصی، ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به بیش از ۳۱۲ طرح صنعتی و کشاورزی پرداخت شده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید در استان، با بیان این مطلب که استان زنجان در پرداخت تسهیلات این طرح رتبه اول کشور را داراست، افزود: چنانچه پرداخت تسهیلات به ۶۲ طرح در حال انعقاد قرارداد نیز صورت پذیرد، میزان کمکهای ارائه شده به رونق طرحهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان زنجان طی ۸ ماه گذشته در مجموع به ۲۵۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خواهد رسید.
نماینده عالی دولت در استان همچنین از تشکیل بیش از ۳۲ جلسه کارگروه به منظور تسهیل و رفع موانع تولید و رسیدگی به ۲۱۶ پرونده واحدهای مشکلدار استان زنجان اشاره نمود و خاطرنشان کرد: تاکنون از مجموع ۳۶۱ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، بیش از ۲۷۸ مصوبه موثر و کارساز، عملیاتی شده است.
استاندار زنجان تثبیت بیش از ۶۵۰۰ شغل موجود، افزایش ۲۵۰۰ نفری لیست بیمهشدگان اجباری در سازمان تامین اجتماعی و ایجاد بیش از هزار شغل جدید در استان را از دستاوردها و خروجی تصمیمات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان دانست و اظهار داشت: وجود معوقات بانکی از سوی واحدهای تولیدی و صنعتی، وجود مطالبات و عدم پرداخت حق بیمه کارگران، تامین سوخت و انرژی واحدها، عدم همکاری یا وصول مطالبات دستگاههای خدمات رسان و یا مشکلات حوزه محیطزیست و امور مالیاتی از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی بود که تصمیمات لازم در کارگروه برای هریک اتخاذ میگردد.
درویش امیری در ادامه به توسعه بخش کشاورزی در استان زنجان بدلیل برخورداری از آب، خاک، اقلیم و نیروی انسانی فعال در این حوزه اشاره نمود و یادآور شد: در بخش کشاورزی ۲٫۵ برابر بیش از نیاز مصرف استان، محصولات کشاورزی تولید می شود و از ظرفیت بالایی در تولید و اشتغال برخوردار هستیم.
وی بخش صنعت و معدن را از محورهای اصلی توسعه استان زنجان برشمرد و اظهار داشت: استان زنجان در برخورداری از معادن غنی و اکتشاف شده که سرمایههای عظیم الهی و نهفته در خاک هستند، با سایر استانهای کشور متمایز است و چنانچه مورد بهره برداری قرار گیرد، می تواند بر تولید و صنعت استان تاثیر مستقیمی داشته باشد.
مقام عالی استان با اشاره به بهره برداری از سه معدن که در سفر ریاست محترم جمهوری به استان زنجان مصوب شده بود، اظهار داشت: در گذشته پیگیری این معادن به کُندی دنبال می شد و باید بصورت جدی پیگیری شود.
استاندار زنجان در پایان تثبیت، توسعه و ایجاد اشتغال را از مهمترین رویکرد تصمیمات و مدیریت در استان برشمرد و تاکید کرد: باید مجموعه جدیدی از مشاغل را متناسب با نیازهای نسل آینده در کشور و استان شناسایی، مطالعه و معرفی نمائیم.
وی از حمایتهای موثر و همه جانبه مدیریت استان در راستای اجرای طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار با عنوان “طرح تکاپو” که از جمله برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور به شمار می رود، خبر داد و گفت: به فرموده مقام معظم رهبری من هرگاه جوان شایسته ایرانی را فاقد شغل می بینم، خجالت میکشم، لذا باید در حوزه اشتغال اقدامات موثر و جدی صورت پذیرد.