استاندار آذربایجان غربی : خوی به مرکز مطالعات فرهنگی بین المللی تبدیل شود

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه خوی دارای مفاخر فراوانی در عرصه های فرهنگی، فلسفه و عرفان است، گفت: این شهرستان با برنامه ریزی، ظرفیت تبدیل شدن به مرکز مطالعات فرهنگی بین المللی را در دراز مدت دارد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدمهدی شهریاری در آیین اختتامیه چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا در خوی افزود: این شهرستان می تواند با همت شهروندان، هنرمندان و اندیشمندان، مشتاقان فرهنگ را به سوی خود فرا بخواند.

وی برگزاری همایش شمس و مولانا را نقطه بازگشتی به دوران تمدن باشکوه شهرستان تاریخی خوی عنوان کرد و گفت: اهمیت این شهرستان در تاریخ چنان است که منزلگه مارکوپولو و بسیاری دیگر از سیاحان و مستشرقان غربی بوده و با وجد و عظمت زمانه خویش، همواره بر تارک سفرنامه‌ها و آثار آنان نقش بسته است.

وی وجود شخصیت شمس در خوی را به عنوان پایتخت عرفان و موسیقی مقامی و فولکلور مناطق ایران عنوان کرد و افزود: اکنون زمان آن است که به ‌صورت خاص بتوانیم از این سرمایه بی‌نظیر برای نزدیکی دل‌ها، گسترش ارتباطات بین فرهنگی، توسعه و ترویج فرهنگی و همچنین افشاندن بذر دوستی، صلح و انسانیت همان‌گونه که شمس و مولانا بر آن مذهب و سلوک بودند، استفاده کنیم.

استاندار آذربایجان غربی خوی را گل سرسبد گلستان فرهنگ و تمدن شمال غرب ایران عنوان کرد و افزود: وجود شمس نقطه عطف و نعمتی بی‌نظیر برای رونق و شکوفایی گردشگری و فرهنگی این خطه زیبا و فرهیخته است.

وی افزود: این ظرفیت ممتاز باید برای شناساندن افکار و جنبه‌های شخصیتی آن عارف فرزانه و تأثیر و تأثر این پیر و مراد مولانا و همچنین برکات و آثار وجود او در توسعه فکری، معنوی، ادبی، عرفانی و همچنین اشاعه صنعت فرهنگی و گردشگری در این دیار به نحو مطلوب استفاده شود.

وی گردهم آوردن اندیشمندان و صاحبان فرهنگ و ادب و هنر ۲ شهر قونیه و خوی حول عرفان و اندیشه شمس و مولانا را سرحلقه وحدانیت وجودی پروردگار دانست و گفت: این کار خود بابی بر آفرینش و زایش آثار ماندگار فکری و عرفانی است.

وی افزود: ۲ شهر خوی و قونیه و ۲ لوء لوء بی‌همتای ادب و عرفان را می توان با طراحی برنامه‌های مشترک فرهنگی و گسترش زمینه‌های فکری، چون روحی واحد در ۲ جسم تجسم کرد.

به گفته شهریاری، توسعه بر شانه‌های تفکر و فرهنگ استوار است و بدون سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی از توسعه جز رشدی خطی و موقتی اثری نخواهد ماند.

وی فرهنگ و اندیشه را شاه ‌بیت مسیر حرکت و چشم‌انداز غایی دولت تدبیر و امید بیان کرد و اظهار داشت: بدون توسعه فرهنگی، توسعه گردشگری و توسعه سیاسی، رشد و پیشرفت ماندگار و پایداری نخواهد بود.

به گزارش ایرنا ۱۰۰ مقاله از مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج کشور به دبیرخانه همایش بین المللی شمس و مولانا در خوی ارسال شده بود ‌که ۴۴ مقاله از این تعداد در کتاب مجموعه مقالات همایش چاپ می شود.

جشنواره ملی آیین ها، آواها و نمادها نیز همزمان با برگزاری این همایش بین المللی برگزار شد؛ در این فستیوال ۴۶ اثر از بین ۱۳۸ اثر ارسالی به این بخش به مرحله داوری راه یافته بود که ۹ اثر برگزیده جهت اجرا انتخاب شد.

آیین افتتاحیه این همایش نیز با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده بود.