تشکیل ستاد اربعین در تمامی شهرستانهای استان

استاندار ایلام از تشکیل ستاد اربعین در تمامی شهرستانهای استان جهت آمادگی و ارائه خدمات به زوار خبر داد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛  مروارید استاندار ایلام در نشست ستاد اربعین اظهار داشت: طبق دستور وزیر محترم کشور ستاد اربعین در استان های معین با ریاست استانداران تشکیل شده است و به تبع آن در ایلام در تمامی ۱۰ شهرستان ها ستاد اربعین تشکیل می شود .
وی افزود: ستاد اربعین در استانهای معین به منظور برنامه‌ریزی اعزام عزاداران حسینی به کربلای معلی و شرکت در حرکت بزرگ جهانی اربعین و پشتیبانی از ستاد استان های درگیر است .
استاندار ایلام با اشاره به اینکه تقسیم کار و تصمیم گیریها در مرکز انجام گرفته است بیان کرد : مسوولان عضو ستاد، آمادگی برای افزایش حداقل ۵۰ درصدی حضور زوار در ایام اربعین امسال در این استان را داشته باشند.
وی افزود: پیش بینی ها نشان می دهد تعداد زواری که مرز بین المللی مهران را در اربعین امسال برای عزیمت به شهرهای زیارتی عراق انتخاب می کنند از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سال گذشته به بیش از ۲ میلیون نفر خواهد رسید.
استاندار ایلام همچنین احداث جایگاه های سیار سوخت از مهران تا مرز را ضروری دانست و یادآور شد: در مسیر ایلام به مهران نیز باید جایگاههای سوخت فعال شود و با نصب علائم هشدار دهنده اطلاع رسانی لازم به رانندگان جهت سوخت گیری انجام شود تا با کمبود سوخت در منطقه و ترافیک خودروها مواجه نباشیم.
مروارید ادامه داد: مسوولان سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق هماهنگی های لازم را به ویژه با استانداری واسط برای تسریع در ارایه خدمات انجام داده و امیدواریم با مشکل چندانی در این زمینه روبرو نشویم.
وی تاکید کرد: کنترل ورود و خروج اتباع خارجی به احتمال زیاد در پایانه مرزی دیگری انجام می شود ولی در صورتی که اجرایی نشد مسوولان استان بویژه دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی آمادگی لازم را داشته باشند تا کنترل های بهداشتی را انجام و از شیوع احتمالی برخی بیماری ها جلوگیری کنند.
استاندار ایلام گفت: فعال سازی واحدهای بهداشت محیط و نظارت بر عرضه محصولات غذایی به زوار نیز از مواردی است که باید بطور ویژه در دستور کار اعضای ستاد اربعین باشد.
مروارید یادآور شد: با توجه به شرایط جوی و احتمال بارش در منطقه، احداث اردوگاه اسکان موقت باید از هم اکنون در برنامه ریزی های متولیان امر لحاظ شود.
وی اظهار کرد: با توجه به کمبود امکانات از مرز تا ۴۰ کیلومتری عمق خاک عراق باید تعدادی از هیاًت ها و مراکز پذیرایی در این محدوده دایر شوند ضمن اینکه شرکت واحد اتوبوس هایی را مستقر کند تا ضمن انتقال زوار در آن سوی مرز، زمینه رفاه حال زوار فراهم شود.
به گفته وی، نشست های متعددی تاکنون با مسوولان استان واسط عراق جهت رفت و آمد مسوولان و تردد خودروها بویژه آمبولانس ها و ورود بالگرد به این منطقه در ایام اربعین برگزار شده است.
مروارید افزود: ایجاد کنسولگری برای صدور روادید در استان ایلام هم اینک در وزارت خارجه دو کشور در حال بررسی است که امیدواریم هر چه سریعتر به سرانجام برسد.
وی تاکید کرد: وضعیت مکان های زیارتی و تفریحی و مراکز اقامتی دستگاه های اجرایی باید از هم اکنون مشخص شود تا در صورت لزوم برای اسکان زوار و ارائه خدمات مورد استفاده قرار گیرند.
استاندار ایلام ادامه داد: هماهنگی های لازم با اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه صورت گرفته تا با نصب علائم، رانندگان را از وضعیت ترافیکی در ۲ مسیر اسلام آباد – ایوان – ایلام – مهران و اسلام آباد – حمیل – ایلام – مهران مطلع کنند تا از بروز گره¬های ترافیکی در جاده های منتهی به مرز جلوگیری شود.
مروارید اضافه کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی برای کمک به ارایه خدمات به زائران اربعین حسینی بسیار حائز اهمیت است و نباید از این سرمایه برای پیشبرد امور غفلت کرد.
معاون امور عمرانی استاندار ایلام نیز در این نشست مهمترین مشکلات در تردد زوار سال گذشته را حمل و نقل از گیت های ورودی تا محل سوار شدن به اتوبوس ها ذکر کرد و تاکید کرد: ترمینال حمل و نقل اتوبوس ها باید در پارکینگ پایانه مستقر شود تا هنگام بازگشت زوار از محل گیت ها بلافاصله وارد اتوبوس ها شوند.
شاپور پولادی ادامه داد: باید تدابیری اندیشیده شود تا ناهماهنگی ها و بی برنامگی در پارک وسایل نقلیه بوجود نیاید.
وی یادآور شد: پارکینگ وسایل نقلیه حتما باید در ۵۰۰ متری تا ۱ کیلومتری تقاطع غیر همسطح ایجاد شود تا دچار معضلات ترافیکی در مسیر رفت و برگشت خودروها نباشیم.