دکتر آقامحمدی: اعتیاد مقدمه ۵۰ درصد آسیب های اجتماعی است
علاوه بر کنترل و ساماندهی معتادین در محلات کشور باید با رویکرد پیشگیرانه اجازه ندهیم افراد و گروههای جدید عموما از بخش جوانان و نوجوانان وارد چرخه اعتیاد شوند/ باید رویه فرهنگی و نرم در کنترل و ساماندهی چالش اعتیاد در کشور اتخاذ کنیم/ طرح های ضربتی در جمع آوری معتادان چاره کار اصلی در ساماندهی معتادان در محلات و مناطق حاشیه نشین کشور نیست/ توجه داشته باشیم که صرف جدا سازی فرد معتاد از خانواده اش زمینه آسیب های روحی و روانی را به همسر و فرزندان خانواده موجب می شود
دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مهم ترین چالش محلات در کشور را اعتیاد بر شمرد و بر ضرورت اتخاذ رویکرد فعال، مستمر و منسجم از سوی عوامل درمان، انتظامی بر ساماندهی معتادان در محلات کشور تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دهمین نشست طرح تحول محلات کشور که با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در محل وزارت کشور برگزار شد با تاکید بر اینکه باید الگوی مستمر و فعال در محلات کشور در کنترل مواد مخدر پیاده سازی و اجرایی گردد؛ گفت: طرح های ضربتی در جمع آوری معتادان چاره کار اصلی در ساماندهی معتادان در محلات و مناطق حاشیه نشین کشور نیست.
وی با اظهار اینکه همواره باید تیم درمان، غربالگری و عوامل انتظامی در محلات کشور آماده باشند؛ گفت: این تیم با رصد روزانه بتواند به محض مشاهده معتاد متجاهر نسبت به جمع آوری و ساماندهی اش اقدام کند.
آقامحمدی با بیان اینکه در شرایط حاضر چنین الگویی در محلات کشور دیده نمی شود؛ گفت: شاهد این هستیم که با افزایش تعداد معتادان در یک محله و تبدیل آن به یک تهدید، اقدام به جمع آوری آنها آغاز می شود که ضرورت دارد این الگو در کشور تغییر یابد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت هایش با تاکید بر اینکه به گواه آمار و مطالعات دانشگاهی نزدیک به ۵۰ درصد آسیب های اجتماعی از قبیل اعتیاد، فقر، طلاق و خشونت های خانوادگی از ناحیه اعتیاد است؛ گفت: عطف به اهمیت این چالش در زندگی عمومی کشور و مشخصا در محلات و مناطق حاشیه ای کشور باید نگاه و راهبردی ملی به مساله اعتیاد داشت و این مساله را فرابخشی و حاکمیتی ببینیم و همه دستگاهها در این راستا به ماموریت محوله شان به درستی عمل کنند.
دکتر آقامحمدی در پایان صحبت هایش گفت: در برنامه ریزی ها در محلات کشور نباید صرف توجه به افراد معتاد باشد. باید ضمن کنترل و ساماندهی جامعه معتادین در محلات کشور رویکرد پیشگیرانه داشته باشیم و اجازه ندهیم افراد و گروههای جدید که عموما از بخش جوانان و نوجوانان هستند وارد چرخه اعتیاد شوند.
منبع:وزارت کشور