هیچ رویکرد سیاسی در لایحه شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی مطرح نیست/ سیاست‌های کلی انتخابات در لایحه شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی لحاظ شده است

مقیمی با اشاره به اینکه لایحه شفاف سازی هزینه‌های انتخاباتی نامزدها با قید دوفوریت، تحویل مجلس شد، گفت: هیچ رویکرد سیاسی در لایحه شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی مطرح نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور طی سخنانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص لایحه شفاف سازی منابع مالی و هزینه های انتخاباتی، در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری پیرامون لایحه شفاف‌سازی تبلیغات انتخاباتی گفت: این لایحه توسط وزارت کشور تهیه شده و به صورت دوفوریتی تحویل مجلس شورای اسلامی داده شد.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه در این لایحه منابع مالی داوطلبین مجلس شورای اسلامی نیز شفاف‌سازی شده است، بیان داشت: در این لایحه که یک ماده دارد مشخص شده که داوطلبین از چه منابعی می‌توانند استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه داوطلبین انتخابات می‌توانند از منابعی که از طریق احزاب رسمی و دولت به دست می‌آورند می‌توانند استفاده کنند. بیان کرد: هیچ‌کدام از داوطلبین نمی‌توانند از منابع مالی سفارت‌خانه‌ها، منابع خارج از کشور و منابعی که از طریق قاچاق، پول شویی حاصل شده باشند، استفاده کنند.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه زمانی که این طرح در مجلس مطرح شد در کمیسیون‌ها شاهد حضور چشم‌گیری بودیم، اظهار داشت: این طرح طبق روال عادی به مجلس داده شده است.

مقیمی در پاسخ به این سؤال که هم اکنون نامزدها خیلی از منابع را جذب کرده‌اند و آیا بهتر نبود که این لایحه در فرصت مناسب تری بررسی شود تا از قوام بیشتری برخوردار باشد گفت: زمانی که بحث پول‌های کثیف در مجلس شورای اسلامی مطرح شد تعدادی از نمایندگان درخواست داشتند که دولت لایحه‌ای در رابطه با شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی به مجلس بیاورد، لذا این لایحه به توصیه تعدادی از نمایندگان تهیه شد.

وی ادامه داد: اگر این لایحه به صورت دوفوریتی مطرح شود می‌تواند به این انتخابات برسد، اما در نهایت این مجلس است که باید دراین‌باره تصمیم بگیرد.

مقیمی گفت: علی‌رغم قبول اظهارات آقای ابوترابی در همین زمان اندک نیز می‌توان اصلاحات لازم را در این لایحه به عمل آورد و اگر ما بخواهیم این لایحه اجرایی شود باید کار بیشتری بر روی آن انجام دهیم و همانند سایر لوایح دو فوریتی به آن نگاه کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه به این لایحه باید تحت یک لایحه تخصصی نگاه شود گفت: در رابطه با این لایحه هیچ اختلافی میان ما و مجلس وجود ندارد و تنها بحثی که مطرح است این است که اگر این لایحه در زمان کنونی مطرح شود از کیفیت و قوام لازم برخوردار خواهد بود یا خیر. که در این رابطه نیز بحث‌های کارشناسی تا روز دوشنبه انجام می‌گیرد و نهایتاً این مجلس است که باید دراین‌باره تصمیم‌گیری کند.

مقیمی همچنین درباره این که آیا در تنظیم این لایحه سیاست‌های کلی انتخابات مد نظر رهبری لحاظ شده است یا خیر گفت: علی‌رغم این که این سیاست‌ها هنوز ابلاغ نشده است و ما مسئولیتی دراین‌باره نداریم، اما این سیاست‌ها در لایحه مد نظر قرار گرفته است.