نشست ویدئویی همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در حوزه مسائل مربوط به بلایا

همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا

نشست ویدئویی همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در حوزه مسائل مربوط به بلایا / نماینده سازمان مدیریت بحران خطاب به کشور‌های اروپایی: ظرفیت سازی نهادی و نیروی انسانی از طریق آموزش/ تقویت ظرفیت آمادگی از طریق تهیه ابزار و ماشین آلات و امکانات مربوط به بلایا/ همکاری بر اساس پروژه های مشترک میان اتحادیه اروپا و ایران

همانگونه که مطلع هستید جمهوری اسلامی ایران بدلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی یکی از مستعدترین کشورها در برابر وقوع حوادث طبیعی است که سالیانه از این طریق خسارات مادی و تلفات انسانی را متحمل می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور به نقل از سازمان مدیریت بحران، علی بختیاری مدیرکل روابط عمومی، امور بین الملل، بازرسی و پاسخگویی به شکایات و سخنگوی سازمان امروز در پنجمین نشست همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا وقوع حوادث طبیعی با تخریب زیرساخت ها، محیط زیست و تلفات انسانی را یک چالش اساسی در دستیابی به توسعه پایدار دانست.
بختیاری افزود: زلزله و سیل در زمره بدترین بلایای طبیعی کشور به حساب می آیند و اخیراً سیل با تواتر رخداد خود از زلزله پیشی گرفته و مردم بسیاری را به کام مرگ فرو برده و خسارات سنگینی به زیرساخت ها وارد می کند.
سخنگوی سازمان تصریح کرد: با توجه به تواتر رخداد بلایا در ایران و ظرفیت های ارزشمند اتحادیه اروپا در حوزه بلایا پیشنهاد می گردد که موضوع همکاری میان ایران و اتحادیه اروپا بعنوان دستورکار دائمی همکاری میان دو طرف قرار گیرد و ظرفیت سازی نهادی و نیروی انسانی از طریق آموزش، برگزاری سمینار و …. انجام پذیرد.
مدیرکل امور بین الملل سازمان با تاکید بر تقویت ظرفیت آمادگی از طریق تهیه ابزار و ماشین آلات و امکانات مربوط به بلایا بویژه در حوزه عملیات امداد و نجات گفت: در این رابطه توجه شما را به طرح همکاری مشترک میان ایران و اطریش در رابطه با اینساراگ جلب می نمایم. اینساراگ شبکه جهانی است که در آن بیش از ۹۰ کشور و سازمان حضور داشته و جملگی زیر چتر سازمان ملل متحد فعالیت می کنند. اینساراگ برنامه ای در رابطه با جستجو و نجات شهری است که هدف آن برقراری استانداردهای حداقلی برای تیم های جستجو و نجات برای هماهنگی های بین المللی در پاسخ به بلایا است.
نماینده سازمان در این نشست خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه موضوع جستجو، نجات و امداد یکی از اولویتهای کشور در امر پرداختن به بلایا است دولت جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشور اطریش در قالب طرح مشترک برای آموزش دو تیم که هر یک مرکب از ۱۸۰ نفر می باشند مبادرت ورزیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر موضوع تامین منابع مالی برای این پروژه بسیار مهم اهمیت زیادی دارد زیرا برای آموزشی و خرید ابزار و ادوات و امکانات مورد نیاز برای عملیات جستجو و نجات به حدود ۵ میلیون یورو بودجه نیاز است و برخی از تجهیزات مشمول تحریم می باشد. لذا ضمن استقبال همکاری با اتحادیه اروپا موضوع تامین مالی و تجهیزاتی در این حوزه بطور جدی مد نظر می باشد.