روابط عمومی مجمع استانداران درگذشت محمدکاظم سیفیان استاندار اسبق مرکزی را تسلیت عرض مینماید.

منصب‌ها

  • اولین مدیرعامل بنیاد مسکن انقلاب و از اعضای فعال و اثرگذار حزب ملل اسلامی
  • استاندار استان مرکزی در سال ۱۳۶۰
  • شهردار شهر تهران در سال ۶۱ تا ۶۲ به مدت ۹ ماه
  • نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی (دوره چهارم) در سال ۱۳۷۱

    من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا.

    مهندس محمدکاظم سیفیان (۱۳۹۵-۱۳۱۴) اولین مدیرعامل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌که با حکم بنیانگذار انقلاب اسلامی‌حضرت امام‌خمینی‌(ره) منصوب شده بود و نیز شهردار اسبق تهران (سال ۶۱ تا ۶۲)، نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی‌و رئیس اسبق دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران جمعه شب ۷ خرداد ۹۵ به دلیل نارسائی قلبی در یکی از بیمارستانهای تهران دعوت حق را لبیک گفت.

    مهندس کاظم سیفیان در سال ۱۳۱۴ چشم به جهان گشود‌.وی پس از تحصیلات دبیرستان‌، تحصیلات خودرا در دانشکده معماری دانشگاه تهران ادامه داد واز همان دوران دانشجویی به صف مبارزان ضد رژیم پهلوی گام نهاد‌. سیفیان در جریان مبارزه با توجه به گرایشات مذهبی خود با حزب ملل اسلامی‌پیوند خورد وبه عضویت آن درآمد‌. وی که ازجمله اعضای موثر وفعال حزب به شمار می‌رفت، بعداز گذشت نزدیک به دوسال مبارزه مخفی در حزب ملل اسلامی‌، در مهر۱۳۴۴ به همراه اکثر قریب به اتفاق اعضای حزب ملل دستگیر وبعد از یک محاکمه فرمایشی در دادگاه به چهار سال زندان محکوم شد‌. بعد از آزادی از زندان وی مبارزه علیه رژیم را تا پیروزی انقلاب اسلامی‌ادامه داد. مهندس سیفیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌از سوی اعضای شورای انقلاب به عنوان اولین مدیرعامل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌پیشنهاد شد که با موافقت رهبر کبیر انقلاب اسلامی، ایشان مسئول افتتاح حساب ۱۰۰ امام (برای احداث مسکن محرومان و روستائیان) شد. مرحوم سیفیان در طول دو دهه اول انقلاب اسلامی‌در مسولیت‌های خطیری همچون استاندار استان مرکزی، قائم مقام و سپس شهردار تهران، نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی‌و به عنوان رییس کمیسیون مسکن و شهرسازی و راه و ترابری به انجام وظیفه پرداخت.

    آن مرحوم از ابتدای تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) در کنار مرحوم حضرت آیت‌الله مهدوی کنی حضور داشت و در سالهای ابتدایی به عنوان معاون فنی و عمرانی و بعدها تا آخر عمر به عنوان مشاور فنی دانشگاه خدمت نمود. ایشان در دهه دوم انقلاب اسلامی‌بر فعالیت علمی‌و دانشگاهی و ایجاد دوره‌های دکتری در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاههای تهران و شهید بهشتی متمرکز و بیش از ده سال مسئولیت ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت. یکی از ویژگی‌های ممتاز ایشان در مدیریت خویش رعایت اصول و چهارچوبهای فقهی در اثنای مدیریت اجرایی بوده است. از ایشان چندین کتاب و مقاله و تعداد قابل توجهی رساله دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه نشر و گسترش معماری اسلامی‌منتشر شده است. ایشان بعد از عمری مجاهدت، تلاش و خدمت صادقانه در سن ۸۱ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. روحش شاد و یادش گرامی‌باد. مراسم تشییع مرحوم مهندس محمد کاظم سیفیان صبح امروز (یکشنبه ۹/۳/۹۵) ساعت ۸ صبح از خیابان شهید باهنر، خیابان منظریه، جنب حسینیه بنت الشهدای شاه‌حسینی، بن بست کلهر به سوی امامزاده علی‌اکبر‌(ع)انجام خواهد شد.