استقرار اورژانس هوایی در استان

استقرار اورژانس هوایی در استان باید با تمام استانداردهای لازم صورت گیرد

استقرار اورژانس هوایی در استان باید با تمام استانداردهای لازم صورت گیرد - وبسایت مجمع استانداران جمهوری اسلامی ایران

استاندار خراسان شمالی گفت:استقرار اورژانس هوایی در استان باید با تمام استانداردهای موجود ، نوع تجهیزات و نیروهای آموزش دیده صورت گیرد.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور دکتر محمدعلی شجاعی در جلسه هماهنگی استقرار اورژانس هوایی با حضور رئیس اورژانس هوایی کشور افزود:اورژانس در سال ۵۶ و اورژانس هوایی در سال ۷۹ در کشور رسمیت یافت لذا با چنین قدمتی در حال حاضر داشتن اورژانس مردم را راضی نمی کند. وی تصریح کرد: کار اورژانس هوایی حساس ، گرانقیمت و بسیار ارزشمند است اما بحث بر سر کیفیت بالا ارائه خدمات است لذا از اورژانس هوایی کشور تقاضا داریم تا نداشته های دیگر این استان را که هر چند هم دیر شده تامین کند.
شجاعی با تاکید بر این نکته که خراسان شمالی توازن در توزیع آنچه که مردم به آن نیاز دارند را ندارد، خاطرنشان کرد: داشته های حوزه پزشکی استان اندک است که نیازمند نگاه ویژه هستیم.
وی افزود: سالیانه ۳ هزار تصادف در محورهای جاده ای داریم که مرتبط به این استان هم نیست ما جور ملی را می کشیم اما از امکانات ملی بی بهره هستیم. وی بیان کرد: نوع تجهیزات اورژانس هوایب و رسیدن به موقع به عملیات برای ما حائز اهمیت است زیرا در کشور عادت کرده ایم برای کوتاهی مسئولیت های خود به بیان یک کلمه ببخشید بسنده کنیم اما در بحث اورژانس هوایی بخششی در کار نیست چون جان انسان ها مهم است.
شجاعی اظهار داشت: نیازهای استان باتوجه به شرایط منطقه و تجهیزات اورژانس هوایی باید تامین شود لذا استانداردهای ارائه خدمات هم باید لحاظ شده و شرایط پذیرش مردم و استفاده از بالگرد برای مردم هم ایجاد شود.
وی تصریح کرد: تا سه روز آینده جلسه ای با حضور دانشگاه علوم پزشکی استان، اورژانس و سایر دستگاه های اجرایی متولی با ارائه آمار دقیق جهت تحلیل با نگاه به نقاط پرحادثه و اجرایی و استانداردها برگزار شود.
شجاعی اظهار داشت: برنامه زمان بندی باید ارائه شود ضمن اینکه آموزش نیروهای مرتبط با اورژانس هم الزامیست.
رئیس اورژانس هوایی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه ۳۱ شهریورماه آغاز فعالیت امداد هوایی در خراسان شمالی است، گفت: پیگیری های استاندار خراسان شمالی موجب حضور ما در این استان شده است تا بتوانیم یک فروند بالگرد را در این استان افتتاح کنیم.
دکتر محمد سرور با اشاره به اینکه ۴۶ مین پایگاه اورژانس هوایی کشور در خراسان شمالی ایجاد می شود، افزود:خدمات اورژانس هوایی خدماتی به روز ، نوپا و پیچیده است لذا نیاز به خدمات سایر دستگاه های اجرایی داریم. وی پلیس آموزش دیده، حضور هلال احمر ، فرودگاه و راهداری همراه با آموزش های خاص را از الزامات ارائه خدمات اورژانس هوایی عنوان کرد و گفت: استمرار و کیفیت ارائه اورژانس هوایی حائز اهمیت تر است بنابراین عدم هماهنگی بین دستگاه های اجرایب موجب اخلال در خدمات این اورژانس می شود.
سرور با بیان اینکه سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر به دنبال حوادث ترافیکی از طریق این اورژانس به مراکز درمانی منتقل شده اند، تصریح کرد: ۵۰ درصد ماموریت اورژانس هوایی در کشور مربوط به حوادث ترافیکی، سپس سکته های قلبی و مغزی و مادران باردار است.
وی در ادامه اظهار داشت : این خدمات باید با کیفیت بالا ارائه شود و برای ما عشایر یکی از اصلی ترین قشر جهت دریافت این نوع خدمات هستند.
وی خاطرنشان کرد : در نقاطی همچون گردنه، نقاط پرخطر و پر حادثه ، تفرجگاه ها و اماکن مذهبی باید پد نشست و برخاست اورژانس ایجاد شود که نیازمند همکاری همه جانبه هستیم بدون اینکه خطری کسی را تهدید کند. سرور انتقال بیماران به مراکز درمانی را جزو وظایف اورژانس هوایی ذکر کرد و افزود: این خدمات بسیار گرانقیمت است لذا برای هر تقاضایی نمی توان پاسخ داد.
وی اظهار داشت: تاکنون ۲۲ هزار ماموریت هوایی انجام شده که بیش از ۳۲ هزار بیمار با وضعیت بحرانی به مراکز درمانی منتقل شده اند.